Producten en diensten.

Aard van het bedrijf + omschrijving producten en diensten.

Davy Swennen

Davy Swennen is een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van:

  • lage energie en passief woningen
  • houten bijgebouwen
  • gevelbekleding en dakwerken
We overleggen tot in detail met onze klanten, geven advies zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden en overleggen indien de klant dat wenst met de architect om het beste resultaat te bereiken.

Historiek

Ons afgelegd parcours met aandacht voor belangrijke beslissingen.

Afgelegd parcours

Op 1 juli 2002 heb ik een eenmanszaak opgestart.

Onze eerste werknemer was een feit op 1 maart 2005, waarna al snel de tweede volgde op 1 september 2005.
Door de groei zijn we dan ook beginnen bouwen op het industrieterrein klein root en hebben we ons nieuwe werkhuis in gebruik genomen op 01 mei 2008. Na 6 jaar hard werken en er voluit voor gaan is deze zaak uitgegroeid tot de vennootschap Davy Swennen BVBA , met hoofdzetel in Neeroeteren. Ondertussen volgde al snel de volgende werknemers.

Vanaf 2010 hebben we beslist om ons te specialiseren in de houtskeletbouw en hebben we het interieurgedeelte achter ons gelaten.
Wij zijn gegroeid tot een toonaangevend bedrijf in houtrealisaties dat actief is in Limburg, Vlaams-Brabant en de Antwerpse Kempen. Wij hebben 16 jaar ervaring in houtskeletbouw, dakwerken, gevelbekleding, houten bijgebouwen en geprefabriceerde houtconstructies.

Begin 2016 hebben we een gerenomeerd dakwerkersbedrijf overgenomen en de naamsverandering gedaan naar MANO houtconstructies BVBA.
Dit was een logische stap in de verdere groei,omdat we ook onze woningen volledig zelf gingen framen en uittekenen. Hier kwamen ook al snel de eerste werknemers in dienst.

Missie

Onze missie, waarden, visie en doelstellingen.

Onze missie, waarden, visie en doelstellingen

Onze slogan: de natuur in uw huis is waar we voor gaan, nu en in de toekomst.
Vandaag de dag is het verantwoordelijk omgaan met onze energie en ons klimaat belangrijker dan ooit ! Daarom hebben wij enkele jaren geleden reeds onze doelstellingen uitgebreid: we bouwen op maat en naar de wens van onze klant, en doen dit volgens de nieuwe Europese normen inzake laagenergie- of passief bouwen. Wij innoveren door permanente zelfverbetering en het zoeken naar nieuwe technieken.

Naast het streven naar creatieve architectuur, vakmanschap en kwaliteit, gaat onze aandacht ook naar een ver doorgedreven vorm van voorbereiding met onder andere CAD-tekeningen, 3D-simulaties en stabiliteitsberekeningen.

Sinds een aantal jaren doen we ook aan projectbegeleiding, dit om onze klanten te ondersteunen en de druk die het bouwen met zich meebrengt te verlichten. Hierdoor hebben we ook een heel netwerk van neven- en onderaannemers opgezet rond ons bedrijf. Dit heeft als voordeel dat onze klanten nog maar 1 aanspreekpunt hebben en dat het bouwavontuur vereenvoudigt.