Houtskeletbouw

Comfortabel wonen in een ecologisch huis. Een investering voor het leven ...

Op zoek naar een bedrijf dat met passie en vakmanschap je bouwproject realiseert?

Wij hebben een ruime ervaring in houtskeletbouw, lage energiewoningen en passiefwoningen in zowel nieuwbouw als in uitbreiding van bestaande woning.

Eigen atelier

Alle houtskeletdelen worden gefabriceerd in eigen atelier. Balken & wanden worden naar de werf getransporteerd waar ze gemonteerd worden.

Korte bouwtijd

Na montage van alle elementen wordt de dakbedekking alsook ramen & deuren geplaatst. Op zéér korte tijd is een woning wind- en waterdicht.

Nieuwbouw of renovatie?

Houtskeletbouw wordt toegepast in nieuwbouw alsook bij verbouwingen. Houtskeletbouw is veruit de beste methode om een lage energie, passief of nul energiewoning te bouwen.

Rust in huis

Door te kiezen voor cellulose isolatie worden de bewoners van onze woningen beschermd tegen koude & hinderlijke geluiden van buiten af.

Voordelen
  • Een investering voor het leven met behoud van waarde.
  • Een aangenaam leefcomfort.
  • 90% besparen op energiekosten dankzij een energiezuinig woning.
  • Een grote constructieve vrijheid.
  • Een snelle & droge bouwmethode
  • Een dampopen bouwsysteem.
  • Een zéér goede isolatiewaarde & luchtdichtheid.

Bouwprincipes

Platform & balloon methode

2 Bouw methodes

Binnen houtskeletbouw wordt er gebouwd volgens 2 bouw methodes: de “Platform” en de “Balloon” methode.

Platform-methode

Bij de platform-methode vormt de balklaag het platform voor de bouw van het volgende niveau. Hierdoor wordt de continuïteit van de buitenwanden onderbroken.

Balloon-methode

Bij de balloon-methode worden de balken "opgehangen" tussen de buitenwanden. Hierdoor wordt de continuïteit van de buitenwanden gegarandeerd.

De aangewezen en meest toegepaste bouw methode is de balloon-methode. Dit omwille van de betere isolatie waarden die behaald worden. Indien de platform-methode dient toegepast te worden, besteden we extra aandacht aan de luchtdichtheid en isolatie. Zo wordt er minstens 1m isolatie naar binnen geplaatst.

Opbouw

Een volledig project in opbouw in beeld.

Realisaties

Enkele van onze realisaties in beeld.