Nieuws

Op deze pagina vind u al ons laatste nieuws over ons bedrijf.


12de UNIZO Maaseik Awards afgetrapt bij JM Construct

met bekendmaking van de 3 genomineerden

Op 18 januari vond de UNIZO Maaseik Award ondernemer van het jaar 2018 plaats. 

 

Het bestuur van UNIZO Maaseik en een jury van zelfstandige ondernemers kozen voor de twaalfde keer hun Ondernemer van het Jaar. Daarmee vieren zij het ondernemerschap en zetten ze Maaseiker bedrijven in de kijker. De competitie kreeg zijn beslag tijdens het ondernemersfeest op 18 januari.

De genomineerden voor het Bronzen Eikenblad 2018 waren: Davy Swennen, ambachtelijke groei-kmo gespecialiseerd in houtskeletbouw in Neeroeteren; De Sjeiven Dörpel, populair hotel, restaurant en café in Aldeneik en Het Warredal, hypisch centrum, avonturenpark en innovatief eco-glamping park, ook in Neeroeteren. Deze laatste ging met de titel Maaseiker Ondernemer van het Jaar 2018 aan de haal. Davy Swennen nam de Publieksprijs mee naar huis.

Verloop van de wedstrijd

Voor de uitgave 2018 maakten de bestuursleden van UNIZO Maaseik een longlist van verdienstelijke ondernemingen. Zij hielden rekening met uitstraling, communicatie, verwezenlijkingen, investeringen, externe informatie, spontane kandidaturen & voordrachten, enz. Vervolgens kozen ze bij stemming vijf kandidaten die uitgenodigd werden een deelnamedossier in te vullen. Deze shortlist kreeg de jury ter beoordeling voorgelegd. Op basis van de informatie in het dossier (geschiedenis, missie, waarden, visie, doelstellingen, strategie en digitale transformatie) kozen ze drie genomineerden.

Op 10 januari vereerde de jury de genomineerden met een bezoekje, waarna de beraadslaging plaatsvond over wie het Bronzen Eikenblad 2018 in zijn prijzenkast mocht zetten. Op vrijdag 18 januari vond de proclamatie van de winnaars plaats ter gelegenheid van het jaarlijkse ondernemersfeest, dat dit jaar plaatsvond op de drie verdiepingen van De Beurs in hartje Maaseik.

Samenstelling van de Jury

Frank Hungenaert, directeur Mosa-RT, voorzitter van OBM en freelance journalist, zat de jury voor en maakte rapport op. Sylvie Raedschelders, Segmentmanager Events & Awards van UNIZO Maaseik notuleerde en er waren negen stemgerechtigde juryleden: Guy Schelfhout, JM Construct (Bronzen Eikenblad 2018); Magda Bocken, Ma Marie (Publieksprijs 2018); Sarah Goossens, Gopa Keukens (Bronzen Eikenblad 2013); Ellen Houben, KBC Maaseik (sponsor); Yves Locht, Voorziter INMaaseik; Christopher Kindt, Nesa; Kris Langers, Voorziter OJM; Marc Vereecken, Schepen Lokale Economie Maaseik; Cat’rina Vandersteegen(Voorzitter UNIZO Maaseik).

(Guy Schelfhout stemde niet mee omwille van zijn verwantschap met een van de genomineerden.)

Uit het juryrapport

Citaat over Het Warredal: "... Het inzetten op een bredere vrijetijdsbeleving met een origineel verblijfsconcept dat stoelt op een back-to-basicsfilosofie getuigt van uitzonderlijk innovatief ondernemerschap. In het aftoetsen van mogelijke opportuniteiten spreekt een heel duidelijke visie: dit moet toerisme, vakantie en ontspanning op niveau zijn en geen bonte kermis. Daarvoor wordt een specifiek doelpubliek gekozen en de hele marketingstrategie speelt daar consequent op in. ..."

De trofeeën

Elke jaar maakt edelsmid en metaalvormgever Stan Van Dinter het unieke kunstwerk voor de Maaseiker Ondernemer van het Jaar, het Bronzen Eikenblad. De winnaar van de Publieksprijs krijgt een keramiek van de lokale kunstenaar Jan Winkels. Dit jaar is dat 't Buimke (Beimke voor de Oeterenaars). Het is een allegorie voor hoop en verwachting, veerkracht en vitaliteit.

Erelijst 12 jaar Bronzen Eikenblad

Eric Deckers, toenmalig voorzitter van UNIZO Maaseik, was in 2007 de bedenker en bezieler van de Maaseiker ondernemersprijs. Begin 2015 verliet hij het bestuur, maar zat nog één keer de jury van zijn geesteskind voor. Sindsdien volgt de fiere stichter het gebeuren vanuit de coulissen. In de loop der jaren mochten zich volgende ondernemers Maaseiker Ondernemer van het Jaar noemen:

 

2007 Baeten Vinopolis

2008 Lecot-Raedschelders

2009 Zuivelfabriek Sint-Jozef; Long term achievement: ATM

2010 Studio Segers, publiek: Betonboringen Kris Langers

2011 Camping Zavelbos; publiek: Dakwerken Peters Leon

2012 Pascaud Beauty Innovations; publiek: Tuinaanleg Wout Evens

2013 Gopa Keukens; publiek: Radio LRM

2014 Revilax; starter: Boetiek Joël

2015 Interieur Vangeloven; starter: ‘t Sjoësterke

2016 House of Artistry by Ludovic Beckers; publiek: Oud Oteren

2017 JM Construct; publiek: Ma Marie

 

De Walk of Fame kreeg er na afloop van de proclamatie twee nieuwe sterren bij voor 2018: Het Warrredal voor het Bronzen Eikenblad en Davy Swennen voor de Publieksprijs.

 

Klik hier voor de fotoreportage van de nieuwjaarshappening.

 

UNIZO Maaseik is de lokale ondernemersverening onder UNIZO Limburg en UNIZO Nationaal. Het bestuur is ingedeeld in segmenten voor de belangenbehartiging van zelfstandige ondernemers, de organisatie van de jaarlijkse ondernemersprijs, de bijhorende evenementen, infosessies en netwerkactiviteiten. Meer info via de voorzitter catrina.vandersteegen@unizo.be, www.unizo.be/maaseik, www.facebook.com/UNIZOMaaseik.

Terug