Houtskelet

Houtskelet

De Belgische bouwheer is het meest vertrouwd met de traditionele bakstenen woning die slechts beperkt geïsoleerd is. In koude landen als Finland, Zweden, Zwitserland en Duitsland wordt het belang van goed geïsoleerde woningen al veel langer ingezien. In deze landen kiest men al decennia voor houtbouwmethodes met hoge isolatiewaarden. Wij garanderen en bewijzen dat houtskeletbouw heel geschikt is om op een ecologische manier energiezuinige woningen te bouwen. Dankzij intelligente technieken en materialen bieden onze hoogwaardige woningen u een zekere toekomst!

Wij hebben veel ervaring met deze snelle bouwwijze waarbij alle houtskeletdelen worden gefabriceerd. Doordat de houtskeletbouwonderdelen en -wanden als een geheel naar de bouwplaats worden gebracht, kan in een korte periode het hoogste punt van een woning worden gehaald. Hierdoor kan een bouwwerk snel wind- en waterdicht worden gemaakt, waardoor de binnenwerkzaamheden tegelijkertijd met de buitenwerkzaamheden kunnen plaatsvinden. Houtskeletbouw vindt bij ons zowel zijn toepassing in nieuwbouw als in renovatie.

Heerlijke stilte

Een houtskeletbouw verleent extra veel bescherming tegen hinderlijk geluid van buiten. De cellulose isolatie biedt een zeer goede geluidsisolatie en een comfortabele akoestiek. Ook de perfecte luchtdichtheid zorgt automatisch voor een betere geluidsdemping. Ideaal dus als u dichtbij een spoorweg of autosnelweg wil bouwen.

Om lage-energie-woningen, passiefhuizen en nul-energie-woningen te realiseren, is houtskeletbouw veruit de beste methode. De houten structuur maakt het mogelijk om perfect te isoleren in de binnenmuur. Bovendien zijn er geen koudebruggen bij overspanningen zoals brede ramen en oversteken. En zoals u weet, is hout van nature al sterk isolerend, zeker in vergelijking met baksteen. Toch is houtskeletbouw niet duurder. Om dezelfde isolatiewaarde te bekomen in een traditionele gemetste woning heeft u minstens evenveel geld nodig. Bij ons krijgt u een duurzame woning van hoge kwaliteit, aan een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

Prijs van een houtskeletbouw

De kostprijs van een houtskeletbouw is afhankelijk van het specifieke bouwproject, maar de voordelen zijn ontegensprekelijk erg talrijk. Door de strengere regelgeving stijgt de vraag naar duurzaam bouwen. Bij houtskeletbouw is het gebruikte hout niet alleen een duurzame grondstof, het is bovendien een materiaal met uitstekende isolatiewaarden. Houtskeletbouw is dus een steeds meer voor de hand liggende keuze. Bovendien zijn de architecturale mogelijkheden haast onbeperkt: houtskeletbouw is dus geschikt voor alle bouwstijlen. De gevel van een gebouw met houtskelet kan afgewerkt worden met baksteen, hout, pleister of andere materialen. Langs de buitenzijde kan het verschil met een traditioneel gebouw dus niet meer gemaakt worden.

Wij hebben onze kantoren gerealiseerd volgens het principe ‘Lage-energie woning’. Door deze ervaring kunnen wij u het juiste advies geven bij de realisatie van uw project.

Klik op een van de menuitems voor meer informatie ...